De Oostenrijksegids

Traditionele Gerechten - levensmiddelen

In Oostenrijk kunt u genieten van de moderne keuken en van de meer traditionele gerechten. Oostenrijk maakt veel gebruik van vlees en knodel gerechten. Enkele typsiche gerechten zijn o.a de Wienerschnitzel, geklopt kalfsvlees in een omhulsel van meel, ei en paneermeel, de Tafelspitz, malse stukjes rundvlees, wordt geserveerd met gebakken aardappelen, groente, soep, Apfelkren en bieslooksaus, de Salzburger Nockerln, luchtig nagerecht van geklopte eieren, suiker, meel, boter en vanillesuiker en natuurlijk de vele typische Knodel gerechten.


Gailtaler Almkäse

Op Oostenrijkse almen worden de Europees alom bekende Gailtale Almkäse geproduceerd. De vruchtbare almweiden leveren het gezonde voer voor de melkkoeien en geven de kaas hun bijzondere smaak.


Gailtaler Speck

De rode kleur en het sneeuwwitte vet zijn de kenmerken van het door de EU beschermde Gailtaler Speck. De smaak licht gekruid, de structuur stevig waardoor dit spek een genot op uw tong is.


Görtschitztal Milch

Op de vruchtbare weiden en Almen waar de melkkoeien vrij rondlopen, wordt hoogwaardige roommelk voor de veredeling van de Görtschitztaler melk, yoghurt geproduceerd.


Gurktaler Luftgeselcher Speck

Als eenheid met de natuur en de wetenschap dat de herkomst van natuurlijke levensmiddelen is, rijpt in het Gurktal het luchtgedroogde spek. Het spek wordt alleen met het onvergelijkbare aroma van het Gurktal verrijkt.


Jauntaler Salami

De ‘koningin onder de worsten’ wordt de Jauntaler Salami ook wel genoemd. Kenners zeggen ook wel dat men hier de boeren in herkent. In ieder geval is de Jauntaler Salami alom beroemd vanwege zijn heerlijke smaak.


Mölltal – Glocknerlamm

Als een koning heerst de hoogste berg van Oostenrijk de Großglockner over het Mölltal. Hier weiden en gedijen de lammeren tussen duizenden kruiden en almgrassen.


Nockberge Almrind

De grote variaties van grassen en almkruiden op de Almmatten van de Nockberge zorgen voor de uitstekende smaak en bijzondere kwaliteit van het Nockrind-Fleisches.


Marchfeldspargel

Een witte/violette asperge die niet langer dan 22 cm mag zijn. De violet-groene en groene asperge mogen de 25 cm in lengte niet overschrijden.