De Oostenrijksegids

Karinthië

Karinthië Hochrindl Koralpe Falkert Klippitztörl Bad Kleinkirchheim Turracher Höhe Katschberg Heiligenblut / Großglockner Mölltaler Gletscher Ankogel - Mallnitz Gerlitzen Nassfeld / Hermagor Weissensee Het is opvallend dat juist de meest zuidelijke regio van Oostenrijk de afgelopen jaren het minst last heeft gehad van slechte winters.

Karinthië heeft hoge bergen, diepblauwe meren, groene dalen, sfeervolle plaatsen en mooie historische gebouwen.
Karinthië is een grote regio met heel veel skigebieden en toch minder geliefd bij Nederlanders. Het is iets verder rijden, onbekend maakt onbemind en ondanks de feiten, heerst er toch het idee dat aan de zuidkant van de Alpen minder sneeuw valt.
Karinthië ligt in het zuiden van Oostenrijk en grenst in het zuiden aan zowel Italië als Slovenië. Maar met meer zonuren en een gunstig prijsniveau is Karinthië zeker een regio om nader te verkennen.

Karinthië is een populaire vakantiebestemming in Oostenrijk met o.a. ongeveer 200 druk bezochte dal- en bergmeren. De Grossglockner-Hochalpenstrasse is een prachtige bergweg langs gletsjers en door de eeuwige sneeuw. De hoofdstad Klagenfurt is bekend door de vele historische gebouwen en verschillende musea, waaronder het Landesmuseum met mozaïeken, beelden en graffragmenten uit de Romeinse tijd. Op de Magdalensberg ligt de Romeinse ruïne Virunum.