De Oostenrijksegids

Damüls

Damüls

Damüls ligt in het noorden van Vorarlberg in het Laternser Tal. Het bergdorp ligt in een diepe kloof aan de rivier de Argenbach. De weg van Au naar Damüls heeft vele haarspeldbochten en is niet aan te bevelen voor auto’s met caravans. Het dorp is verdeeld in drie gehuchten. De meeste huizen liggen boven de boomgrens. Damüls en Mellau zijn gezellige kleinen dorpjes in de Bregenzerheuvels. De dorpjes gaan over in een afwisselend skigebiedje. Aan het einde van de middag kan men tot aan je voordeur skiën. Het is een skigebied met overwegend rode en blauwe pistes. Het skigebied is daarom ook zeer geschikt voor beginners. De snowboarders kunnen bij genoeg sneeuw ook buiten de pistes plezier beleven. Voor gevorderde skiërs ligt er een fantastische buckelpiste op de noordzijde van het skigebied. De langlaufliefhebbers hebben circa 15 km hoogteloipen ter beschikking en de wandelaars circa 38 km winterwandelwegen waarvan één wandelweg ‘s avonds verlicht is.

 

Informatie Damüls

Aantal inwoners : 350
Aantal gastenbedden : 1.200
Aantal restaurants : 5
Aantal skihütten : 7
Aantal discotheken : 2
Aantal bars-cafés: 15
Afstand Utrecht : 845 km
Afstand snelweg : 29 km
Afstand luchthaven : 155 km Zurich
Hoogte Dorp : 1.400 meter
Max hoogte skigebied : 2.000 meter
Sneeuwkanonnen : 34
Telefoon : +43 5510 600
Homepage : www.seilbahnendamuels.at

 

 
Damüls
28
50
31
13
14
2
0
0

 

Pistekaart Damüls

Het skigebied van Damüls het hoogstgelegen skidorp tussen het Bregenzerwald en het Grosswalserdal in Vorarlberg. Het gebied bevindt zich voornamelijk rondom het dorp Damüls. Met de "3-Täler" skipas kunt u skiën in het Grosses Walsertal, het Lechtal en het Bregenzerwald en rijdt u gratis mee met de skibus naar de verschillende skigebieden. Verder beschikt het gebied over een rodelbaan (3 km), kan men arrensledetochten maken en sneeuwschoenwandelen

 

Skipasprijzen Damüls

Skipasprijs Damüls 2019Skipas Damüls
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.