De Oostenrijksegids

Vorarlberg

Vorarlberg Schetteregg Gargellen Silvretta Nova Sonnenkopf Stuben Lech - Zürs am Arlberg Warth - Schröcken Mellau Bergbahnen Damüls Golm Brandnertal Vorarlberg, de kleinste provincie van Oostenrijk, is een van de meest bekende toeristische regio’s van het land. Dit komt voornamelijk door de mooie bergen, wonderschone natuur en vele bekende wintersportoorden. Het grootste gedeelte van Vorarlberg wordt dan ook ingenomen door de Alpen.

De keuken is een van de beste in Oostenrijk, wat de indrukwekkend hoge aantal uitstekende restaurants benadrukt. De bekendste specialiteit van Vorarlberg is kaas. Bezoekers waarderen de stimulerende wisselwerking tussen brede dalen, majestueuze bergen, levendige stadjes en pittoreske bergdorpjes.

Bekende wintersportplaatsen zijn onder meer Lech/Zürs, Stuben, Brand, Au-Schoppernau, Damüls, Gargellen, Gaschurn, St. Gallenkirch en het Kleinwalsertal.

De hoofdstad Bregenz is bekend om zijn Festspiele die in juli en augustus gehouden worden. Interessant is het Vorarlberger Landesmuseum waar de geschiedenis van Bregenz en Vorarlberg wordt verteld. Een bekende toeristenstad is Schrunz.