De Oostenrijksegids

Falkert

Falkert

Elf kilometer boven Bad Kleinkirchheim ligt aan een meer het kleine hoteldorp Falkert. Door de ligging is dit skigebied sneeuwzeker tot eind april. Het gebied, in het Nationale Park Nockberge, bestaat uit de plaatsen Bad Kleinkirchheim, Innerkrems, Sirnitz, St. Oswald, Turracher Höhe, Großkirchheim, Heiligenblut en Falkert. Een prima skigebied om kinderen kennis te laten maken met de wintersport. Het is klein overzichtelijk skigebied. U woont hier direct aan de piste. Op de Falkertsee kan men niet alleen schaatsen maar ook langlaufen. Op de zesenhalve kilometer lange Falkert-Höheloipe ligt tot ver in het seizoen sneeuw. Het skigebied van Falkert is niet direct aangesloten op het skigebied Bad Kleinkirchheim, maar is wel met de skibus te bereiken.

 

Informatie Falkert

Aantal restaurants : 2
Aantal skihütten : 3
Aantal bars-cafés: 5
   
Afstand Utrecht : 1.050 km
Afstand snelweg : 50 km
Afstand luchthaven : 55 km Klagenfurt
Hoogte skigebied : 2.308 meter
Sneeuwkanonnen : 10
Telefoon : +43 4240 8212
Homepage : www.skihit.at

 

 
Falkert
3
8
0
2
0
0
0
0

 

Pistekaart Falkert

Het kleine eigen skigebiedje biedt een aantal gemiddelde afdalingen. Verder bevindt zich Op 2000 meter hoogte een 20 kilometer lang loipennet. Meer dan 100 km besneeuwde pistes in het nabij gelegen skigebied Kleinkirchheim/Turracherhöhe. Veel plezier bij het skiën en snowboarden in het skigebied Falkert.

 

Falkert Langlaufgebied

Hoogte boven zeespiegel : 1.850 meter
Klassieke loipen : 8 km
Schaats loipen : 7 km
Hoogte loipen : 7 km

 

Skipasprijzen Falkert

Skipasprijzen Falkert 2019Skipasprijzen Falkert 
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.