De Oostenrijksegids

Flattach

Mölltaler Gletsjer

Flattach-Mallnitz behoort tot de bekendste skigebieden van Karinthië. Midden in het hart van het Nationaal Park ligt het Ankogel-Skigebied. Het gebied beschikt over ca. 30 km afwisselende pistes. Een aantal kilometer verderop licht het enige gletsjerskigebied van Karinthië de Mölltaler Gletscher. De Mölltaler Gletscher per bus en treinexpress in enkele minuten te bereiken is. Het is een zeer mooi gebied met 53 kilometer pistes. Moderne liften brengen u tot 3.100 meter. Het is een uitstekend skigebied voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Wel kan het er erg koud zijn en dan is er voor kinderen niet veel aan. Daarom is het aan te bevelen om van tevoren even uit te zoeken hoe het weer op de gletsjer is. Het is helaas niet mogelijk om vanuit het skigebied naar het dorp Flattach te skiën. Op ruim 2.800 meter hoogte kunt u Langlaufen.

 

Informatie Flattach - Mölltaler Gletsjer

Aantal inwoners : 1.350
Aantal gastenbedden : 450
Aantal restaurants : 6
Aantal skihütten : 3
Aantal discotheken : 1
Aantal bars-cafés: 10
   
Afstand Utrecht : 1.100 km
Afstand snelweg : 30 km
Afstand luchthaven : 110 km Klagenfurt
Hoogte Dorp : 700 meter
Max hoogte skigebied : 3.122 meter
Sneeuwkanonnen : 30
Telefoon : +43 4785 615
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Homepage : www.flattach.at

 

 
Mölltaler Gletsjer
5
8
5
2
5
1
0
1

 

Pistekaart Mölltaler Gletsjer

Het is een sneeuwzeker skigebied, mede doordat het van 1.200 meter tot maximaal 3.122 meter hoogte reikt. Veel ski mogelijkheden voor de minder gevorderde of zelfs beginnende wintersporter.

 

 

Skipasprijzen Flattach-Mölltaler Gletsjer

Skipasprijzen Flattach-Mölltaler Gletsjer 2019Skipas Flattach-Mölltaler 
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.