De Oostenrijksegids

Filzmoos

Het familievriendelijke bergdorp Filzmoos is onderdeel van het wintersportgebied Ski Amadé, met in totaal 865 km pisten. Met uitzicht op de indrukwekkende bergen rondom de Bischofsmütze en de Dachstein is het een romantisch dorp gebleven. Dit gebied is sneeuwzeker tot in het voorjaar. Het skigebied is direct vanuit het Filzmoos te bereiken dus autorijden is niet nodig. Op de piste is er nog voldoende ruimte en er zijn geen lange wachttijden bij de skiliften. In het dal en op de Rossbrand, op een hoogte van 1.600 m, bevinden zich geprepareerde loipes voor langlaufers. Vrijstaande boerenhoeven, een kerkje, hotels, gasthoven en ongeveer 15 winkels vormen het overzichtelijke Filzmoos centrum. In Filzmoos worden veel activiteiten georganiseerd. Een rit met de arrenslee naar de Hofalmen en naar de Gsengalm hoort bij een vakantie in Filzmoos. In de tweede helft van januari wordt meestal de internationale luchtballonnenweek gehouden. De langlaufliefhebbers kunnen terecht op 40 km loipen, waaronder de Rossbrand Höhe-loipe op 1.700 m hoogte en ca. 14 km lang. In Filzmoos kan de wandelaar volop genieten van de 50 km lange winterwandelwegen.

 

Informatie Filzmoos

Aantal inwoners : 1.360
Aantal gastenbedden : 1.250
Aantal restaurants : 26
Aantal skihütten : 7
Aantal bars-cafés: 3
Afstand Utrecht : 954 km
Afstand snelweg : 15 km
Afstand luchthaven : 56 km Salzburg W.A. Mozart
Hoogte Dorp : 1.060 meter
Max hoogte skigebied : 2.180 meter
Sneeuwkanonnen : 43
Telefoon : +43 6453 8235
Homepage : www.filzmoos.at

 

 
Filzmoos
6
5
1
5
2
1
0
0

 

Pistekaart Filzmoos Ski Amadé

Filzmoos is onderdeel van het Ski-Amadé. De bergen rondom Filzmoos zijn de Dachstein en de Bischofsmütze. Andere bekende dorpen die tot het skigebied behoren zijn Flachau, Wagrain, St. Johann-Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl en Eben. Houdt er wel rekening mee dat niet alle gebieden in Ski Amadé skiënd met elkaar zijn verbonden. Er rijden wel natuurlijk wel skibussen.

 

Filzmoos Langlaufgebied

Hoogte boven zeespiegel : 1.060 meter
Klassieke loipen : 40 km
Schaats loipen : 25 km
Hoogte loipen : 14 km

Skipasprijzen Filzmoos - Ski-Amadé

Skipasprijzen Filzmoos - Ski-Amadé 2019Skipas Filzmoos - Ski-Amadé
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.