De Oostenrijksegids

Hochsölden

Hochsölden is rustig en daarom geschikt voor families met kinderen, dit in tegenstelling tot het bruisende Sölden. Het hoteldorp Hochsölden deelt de skipistes met het lager gelegen Sölden. De hotels en vakantiehuizen in Hochsölden liggen niet ver van de pistes, men vindt ook hier enkele eenvoudige blauwe pistes en oefenliften. Het totale skigebied telt meer dan 150 kilometer aan pisten die in de smaak vallen bij ieder type skiër. De pistes reiken tot een maximale hoogte van 3.340 meter en zijn geschikt voor ieder niveau. Rond de Rettenbachgletsjer en Schwarzkogel liggen de meest uitdagende pistes, de pistes van de Giggijoch zijn het meer geschikt voor beginners en families. Het gebied van de Gaislachkogel kenmerkt zich met enkele pittige, rode afdalingen. {tab=Skigebied}

 
Sölden
51
62
27
9
19
5
2
0
Vent
5
10
0
3
1
0
0
0

 

Pistekaart Sölden - Ötztal Arena

Het skigebied van de Ötztal Arena bestaat uit de wintersportplaatsjes Sölden, Ötz, Vent, Längenfeld en Niederthai. Sölden is met zijn sneeuwzekere pistes zeer in trek bij de alpine-skiliefhebbers. Op de twee gletsjers kunt men in de zomer ook skiën. De Ötztal-Arena skipas omvat eigenlijk alleen de skigebieden van Sölden en Hochsölden. Het skigebied Obergurgl/Hochgurgl is een apart skigebied met een andere skipas.

 

Sölden Langlaufgebied

Hoogte boven zeespiegel : 1.380 meter
Klassieke loipen : 20 km
Schaats loipen : 16 km

 

Skipasprijzen Sölden - Ötztal Arena

Skipasprijzen Sölden - Ötztal Arena 2019Skipas Sölden - Ötztal Arena 
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.