De Oostenrijksegids

Serfaus

Serfaus (Oostenrijk)
Serfaus

Serfaus ligt in het Oberinndal in Tirol. Serfaus is gelegen op een terrasvormige ‘Sonnenplateau’. Serfaus is iets groter en mondainer dan Fiss. Met uitzondering van de toegangsweg naar of van uw accommodatie en excursies met de gastenkaart is autorijden binnen de bebouwde kom van Serfaus niet toegestaan! (bijv. naar de liften of supermarkt etc.) De plaatselijke politie voert strenge controles uit.

Een ultramoderne metro op luchtkussens vervoert u ondergronds vanaf de parkeerplaats en twee andere in het dorp gelegen opstapplaatsen naar het beginpunt van de liften.Slagbomen Serfaus Serfaus stelt een hoge waarde op service en gemak, zoals blijkt uit de grote verscheidenheid aan faciliteiten in het dorp en skiën in de regio.

De winkels, supermarkten en horeca van Serfaus liggen met name langs de hoofdstraat. Tussen de grote hotels zie je ook nog Tiroolse boerderijen staan. Drie gondels brengen je vanuit het dorp naar de 185 kilometer pistes van de 'Skidimension Serfaus-Fiss-Ladis'. Een grote diversiteit in de berghutten maakt uitrusten en culinair genieten op de piste mogelijk. Een hoogtepunt in entertainment is de "Adventure Night", dat plaatsvindt een keer per week, op woensdagavond een evenement met een laser show, vuurwerk en avond skiën.
De 'Murmlikrippe' bij het dalstation in Serfaus biedt als kinderdagverblijf voor kinderen tussen de 0 en 5. Dan is er ook een 10.000 vierkante meter Kids Paradise in het midden van Serfaus.

Het gecombineerde 'Serfaus-Fiss-Ladis' skigebied heeft een grote variëteit aan skimogelijkheden. Er worden regelmatig trainingen en wedstrijden georganiseerd. Het skigebied is voorzien van veelal nieuwe liften. De vele sneeuwkanonnen zorgen het hele seizoen voor optimale pistes en maken de dalafdalingen altijd mogelijk. Van december tot april is sneeuwzekerheid gegarandeerd. Voor ieder wat wils, van beginner tot gevorderde. De regio staat bekend als meest familievriendelijke skigebied in de Alpen. Dit uit zich bijvoorbeeld in de mogelijkheden voor kinderopvang, uitstekende skischolen en speelweides. De Frommesabfahrt in Fiss is zeer in trek. Deze meer dan 10 km lange afdaling leidt naar zowel Fiss als Ladis.

 

Informatie Serfaus

Aantal inwoners : 1.200
Aantal gastenbedden : 2.000
Aantal restaurants : 40
Aantal skihütten : 20
Aantal discotheken : 1
Aantal bars-cafés: 20
Afstand Utrecht : 900 km
Afstand snelweg : 22 km
Afstand luchthaven : 100 km Innsbruck
Hoogte Dorp : 1.426 meter
Max. hoogte skigebied : 2.748 meter
Sneeuwkanonnen : 700
Telefoon : +43 5476 6239
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Homepage : www.serfaus-fiss-ladis.at

 

 
Serfaus, Fiss & Ladis
38
100
37
16
11
11
0
0

Pistekaart Serfaus, Fiss & Ladis

Serfaus, Fiss en Ladis hebben een aaneengesloten skigebied met 160 km pistes. Even buiten het centrum brengen een gondel en twee cabineliften u naar de Komperdell (1980 m). Vanaf dit punt ligt er een bijzonder uitgestrekt boomloos skigebied met een aaneenschakeling van skiliften.

Serfaus, Fiss & Ladis Langlaufgebied

Hoogte boven zeespiegel : 1.400 meter
Klassieke loipen : 110 km
Schaats loipen : 7 km
Hoogte loipen : 40 km

Skipasprijzen Serfause-Fiss-Ladis

De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.