De Oostenrijksegids

Kaltenbach Stumm

Kaltenbach

Kaltenbach is een gezellig plaatsje in het populaire Zillertal op 17 kilometer van Mayrhofen met tal van Stubes en een ijsbaan. De après-ski in Kaltenbach speelt zich voornamelijk af in de après-skibarretjes rondom de gondel.
Het kleine dorpje Stumm vormt - samen met Kaltenbach en Uderns – het skigebied Hoch Zillertal, dat op haar beurt deel uitmaakt van het grotere skigebied Zillertal Arena. Vanuit Stumm is er een directe busverbinding naar het nabijgelegen Kaltenbach. Daar kunt u met de gondel omhoog om toegang te krijgen tot de circa 181 km pistes van het skigebied Hoch Zillertal en Hoch Fügen. De gondel brengt u naar een hoogte van zo’n 2.500 meter.


Als skiër kunt u kiezen tussen diverse regionale skipassen of de Zillertaler Superskipas, eventueel inclusief de Tuxertaler gletsjer. Het Hochzillertal heeft brede pistes en ‘s avonds is de dalpiste bij Kaltenbach verlicht. Tegen een kleine vergoeding kunt u hier skiën. Zeker bij een Mini Ski de perfecte aanvulling na een hele dag op de piste. Langlaufen kunt u op de bergloipe van 1,5 kilometer en in het dal (5 kilometer) bij voldoende sneeuw. Een gratis skibus rijdt vanuit alle dorpen naar het ‘Hochzillertal’ skigebied. Door het VVV worden er sneeuwschoenwandelingen en fakkelwandelingen georganiseerd.

In de regio gelegen Stumm op 1 km, Aschau op 3 km en Ried op 3 km.

 

Informatie Kaltenbach-Stumm

Aantal inwoners : 1.130
Aantal gastenbedden : 1.400
Aantal restaurants : 7
Aantal skihütten : 7
Aantal bars-cafés: 5
Afstand Utrecht : 932 km
Afstand snelweg : 10 km
Afstand luchthaven : 65 km Innsbruck
Hoogte Dorp : 558 meter
Max. hoogte skigebied : 2.500 meter
Sneeuwkanonnen : 280
Telefoon : +43 5283 2218
Homepage : www.best-of-zillertal.at

 

 
Kaltenbach-Hochzillertal
40
101
40
23
10
5
0
0
Fügen-Spieljoch
2
19
0
2
3
2
0
0

Pistekaart Kaltenbach - Hochzillertal

Het deelgebied Spieljoch is één van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Europa. Het ligt aan het begin van het Zillertal. Samen met de aaneengesloten skigebieden Hochzillertal en Hochfügen vormt Spieljoch een skigebied van ongeveer 181 kilometer. Een gondelbaan brengt u vanuit Fügen 1.200 meter omhoog naar het skigebied Spieljoch met 21 kilometer piste. Onder de Onkeljoch (2.050 meter) liggen de meeste afdalingen op een breed, uitgestrekt plateau. Vanaf de Onkeljoch skiet u, in januari en februari, met een 7,5 kilometer lange afdaling terug naar het dalstation Fügen. In de overige maanden neemt u vanaf het middenstation de gondel. Vanuit Fügen neemt u de skibus naar Kaltenbach als u wilt skiën in het gebied Hochzillertal-Hochfügen.

Skipasprijzen Kaltenbach - Hochzillertal

Skipasprijzen Kaltenbach - Hochzillertal 2019Skipas Kaltenbach - Hochzillertal
De prijzen van de skipassen zijn gebaseerd op het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen hanteert men andere prijzen. In sommige gevallen geeft men korting op vertoon van een gastenkaart of heeft men aanbiedingen.